Muzeum, 9. 11. 2012

Delavnica ECLAP, Evropska zbirna knjižnica uprizoritvenih umetnosti

Obveščamo Vas, da bo 14.11. 2012 od 9.00 do 15.00 v organizaciji zavoda Muzeum in v sodelovanju s Slovenskim gledališkim muzejem potekal ECLAP dogodek.


ECLAP, Evropska zbirna knjižnica uprizoritvenih umetnosti, je novi spletni arhiv za vse uprizoritvene umetnosti v Evropi, ki ga sofinancira Podporni program politike IKT Evropske komisije (ICT Policy Support Programme of the European Commission).

Zbirke najpomembnejših evropskih ustanov in arhivov s področja uprizoritvenih umetnosti so prvič na voljo prek spleta na portalu ECLAP, pa tudi Europeana, Evropska digitalna knjižnica. ECLAP ponuja inovativne in edinstvene rešitve ter orodja, ki ustanovam s področja uprizoritvenih umetnosti pomagajo urejati njihove zbirke in jih približati ciljnim skupinam.

Delavnica Digitalne zbirke uprizoritvenih umetnosti: ECLAP – Povezovanje odrov na spletu je četrti v vrsti mednarodnih dogodkov, ki jih načrtuje ECLAP.

Delavnica bo potekala v Ljubljani dne 14. novembra 2012 v organizaciji zavoda Muzeum v sodelovanju s Slovenskim gledališkim muzejem in Raziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) ter ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije.
 
Prvotni cilji dogodka/delavnice

  • Ozaveščanje o pomenu ECLAP-a, o njegovi vsebini in orodjih
  • Predstavitev ECLAP-a slovenski in vzhodnoevropski javnosti
  • Spodbujanje povezovanja med posredovalci vsebin in ECLAP-om
  • Promocija in spodbujanje mreženja in sodelovanja z zainteresiranimi skupinami, akademiki/strokovnjaki idr. zunaj projekta ECLAP
  • Obveščanje odločevalcev in političnih akterjev s področja uprizoritvenih umetnosti, ključnih informacijskih direktorjev in kuratorjev na področju informacijskih tehnologij o vidnejših izzivih v zvezi z digitalno vsebino uprizoritvenih umetnosti in ECLAP-a.   

Registracija
Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar so mesta omejena.
Prosimo, registrirajte se na www.eclap.eu/ljubljana.
Registrirate se lahko do vključno 10. novembra 2012.
Če niste registrirani na portalu ECLAP, lahko to storite na http://www.eclap.eu.
Registrirani člani skupnosti ECLAP-a imajo ob prijavi vpogled v seznam zastopnikov.
  
Dodatne informacije
Delavnica bo potekal v angleškem jeziku.
Za morebitna dodatna vprašanja ali nadaljnje informacije o dogodku pišite na naslov info@eclap.eu.

Kako do lokacije? http://goo.gl/maps/WtTu8