FBS, 18. 10. 2011

Danes na programu 46. Festivala Borštnikovo srečanje

Borštnikovo srečanje vabi tudi danes, 18. 10. 2011, na sledeče dogodke:

foto Damjan Švarc

Pogovor o uprizoritvi Beneški trgovec (ob 11:00, Vetrinjski dvor)

Slovaški fokus (ob 16:00, Komorni oder)

Knjige na FBS (ob 16:30, KIBLA)

Ivan Tavčar, Marko ČehCvetje v jeseni (ob 13.00, Amfiteater, II. gimnazija)

Cvetje v jeseni je zgodba o ljubezni, hrepenenju in gledališču. Predstava gradi most med preteklostjo in sedanjostjo skozi več generacij. Zgodba glavnih junakov se riše v stavkih glavnih slovenskih literatov, ki so tako ali drugače vpisani v našo podzavest ...

Sláva DaubnerováM. H. L. (ob 17.30, Mali oder)

Dokumentarna monodrama, ki jo je navdahnilo delo prve slovaške gledališke režiserke Magde Husákove-Lokvencove. Intimna tragedija o tihem umiranju ljubezni in o negibnosti življenja v samoti. Uravnotežena igra besed in gibov.

Nejc Valenti, Miha NemecLife®anti (ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor)

Life®anti so gledališki projekt. Life®anti so besedilo na podlagi stališč realnih oseb. Life®anti so borba, spopad Titanov, fosil slovenske kulturne zgodovine, odkrit, da bi osvetlil današnji čas. Life®anti so novice.

Slavko Grum, Sebastijan HorvatGoga, čudovito mesto (ob 21.00, Stara dvorana)

V avtorskem projektu Goga, čudovito mesto režiser Sebastijan Horvat iz različnih proznih in dramskih besedil Slavka Gruma izriše devet peklenskih mučilnic izgubljenih duš in poskuša razpreti vprašanje človeškega soočanja z nepovratnim. Glavni občutki, ki te prevevajo so: lastni grehi, travme, strah, ponižanja, moč.