STA, 6. 11. 2021

Celjsko gledališče s premiero Tiste o bolhah

Celjsko gledališče za drevi napoveduje premiero 40-minutne predstave za otroke Tista o bolhah avtorice Saše Eržen v režiji Ivane Djilas. Predstava z nagajivo, iskrivo in zabavno pripovedjo o mačji kraljici, ki si noče priznati, da ima težave, in se jih zato loteva popolnoma neuspešno, je del programa lanske sezone in ima dvojno zasedbo.
:
:

Foto: Jaka Babnik/SLG Celje

Zasedbo v krstni uprizoritvi danes ob 18. uri sestavljajo Lučka Počkaj, Žan Brelih Hatunić in David Čeh. Zasedba Jagoda, Damjan M. Trbovc in Tarek Rashid pa bo imela premiero predvidoma v začetku novega leta. Interni premieri so izvedli že 23. oktobra lani, nato pa še 12. februarja letos, so pa predstavo že igrali tudi za nekatere šole in na festivalu v Velenju. Režiserka predstave je Ivana Djilas.

Predstava je namenjena predvsem otrokom, ki obiskujejo nižjo stopnjo osnovne šole, pa tudi vrtčevskim otrokom, je na novinarski konferenci minuli teden povedala upravnica in umetniška vodja Gledališča Celje Tina Kosi.

Slikanica Saše Eržen (1973) Tista o bolhah, ki je izšla v zbirki Čebelica pri Mladinski knjigi, je bila uvrščena med pet finalistov za najboljšo izvirno slovensko slikanico leta 2011 in je prejela oznako zlata hruška za kakovostno literaturo. Lani je zaživela tudi kot radijska pravljica v oddaji Lahko noč, otroci.

Saša Eržen za otroke in mladino ustvarja že več kot dve desetletji. Napisala je številne zgodbe, besedila in songe za otroške lutkovne predstave, scenarije za otroške in mladinske televizijske oddaje ter nekaj slikanic. Po njenem scenariju so posneli otroški celovečerni film Kapa v režiji Slobodana Maksimovića.

Saša Eržen, Gledališče Celje, Ivana Djilas, Tista o bolhah

Povezani dogodki