Carmina Slovenica, 14. 6. 2013

Carmina Slovenica na festivalih v Amsterdamu in Hannovru

Carmina Slovenica pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec nadaljuje sklop letošnjih gostovanj po najuglednejših evropskih festivalih, tokrat s sodelovanjem s predstavo When the mountain changed its clothing na Holland Festival v Amsterdamu in Kunstfestspiele Herrenhausen v Hannovru.
:
:
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Dorian Šilec Petek
foto Dorian Šilec Petek

S predstavo When the mountain changed its clothing nemškega skladatelja in režiserja Heinerja Goebbelsa, s katero je lani premierno nastopila na nemškem Ruhrtriennalu, se je do sedaj izredno uspešno predstavila na mnogih evropskih festivalih, med drugimi na eminentnem Festival d'Automne v Parizu, Kunstenfestivaldesarts v Bruslju ter drugih.

Tokrat Carmina Slovenica program festivalov deli z uveljavljenimi ustvarjalci na področju gledališča, plesa in glasbe. V Hannovru bo moč videti Jana Lauwersa in Needcompany s predstavo The house of our fathers, Amsterdam pa bo gostil Vlamsko opero s Tragedijo prijateljstva v režiji Jana Fabra. Thomas Ostermeier se v Amsterdamu predstavlja s svojo prvo režijo Čehova, John Adams z delom The Gospel according to Other Mary, Peter Sellars pa režira Desdemono po besedilu Toni Morrison.

Izvedbe Carmine Slovenice v predstavah When the mountain changed its clothing so do sedaj vzbudile veliko zanimanje ne le pri kritiški javnosti, ki brez izjeme izpostavlja vrhunsko izvedbo, temveč tudi pri mnogih najvidnejših umetnikih iz različnih področij, ki so si ogledali predstave. S tem projektom, ki je nastal na pobudo umetniške voditeljice Karmine Šilec, se je Carmina Slovenica trdno pozicionirala v sam vrh ustvarjalcev glasbenega gledališča in naredila dodaten preboj na mednarodno glasbeno sceno.

Hannover, Kunstfestspiele, Carmina Slovenica, Amsterdam, Holland Festival, Nizozemska, Nemčija