STA, 21. 10. 2013

Carmina Slovenica gostovala na Poljskem

Z gostovanjem na mednarodnem festivalu Theatre Confrontation v Lublinu na Poljskem je vokalno gledališče Carmina Slovenica končalo letošnji cikel izvedb predstav When The Mountain Changed Its Clothing, projekt v režiji Heinerja Goebbelsa. V soboto so ga predstavili še na poljskem festivalu, ki je letos posvečen kulturnim in socialnim vprašanjem.
:
:
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Dorian Šilec Petek
foto Dorian Šilec Petek

Carmina Slovenica pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec je letos s projektom že gostovala na mednarodnih festivalih v Nemčiji, Belgiji, Luksemburgu ter na eminentnem Holland festivalu in požela veliko uspehov, so sporočili iz skupine.

Glasbeno-gledališki projekt When the mountain changed its clothing je premiero doživel 26. septembra 2012 v Bochumu v sklopu festivala Trienale v Porurju (Ruhtriennale). Pozneje je bil predstavljen na številnih mednarodnih festivalih, med drugim na festivalih Pariška jesen in Štajerska jesen ter na Borštnikovem srečanju.

Projekt črpa svoj navdih iz judske pesmi Da pa Canynu iz Rezije, ki govori o premenah v različnih letnih časih na gori Kanin.

Carmina Slovenica, Theatre Confrontations, Lublin, Poljska