STA, 9. 12. 2019

Boris Mihalj novi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije

Združenje dramskih umetnikov Slovenije ima novo vodstvo. Poklicne dramske ustvarjalce bo vodil Boris Mihalj, član ansambla SNG Drama Ljubljana, ki je bil za predsednika izvoljen na petkovi izredni volilni skupščini, so sporočili iz združenja.
:
:

Boris Mihalj je rojen v Šempetru pri Gorici. Po končani Srednji veterinarski šoli v Ljubljani se je vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) in leta 1992 diplomiral in pridobil strokovni naslov univerzitetni diplomirani igralec. Istega leta se je vpisal tudi na likovno akademijo v Benetkah ter leta 1996 diplomiral še iz slikarstva in pridobil strokovni naslov akademski slikar.

Leta 2003 je Mihalj nadaljeval podiplomski študij zgodovinske antropologije na Fakulteti za humanistični študij v Ljubljani in leta 2009 pridobil znanstveni naslov doktor znanosti. Istega leta se je vpisal na ljubljansko filozofsko fakulteto ter bil leta 2015 promoviran v doktorja znanosti s področja umetnostne zgodovine. Od leta 2016 je tudi doktorand Podiplomske šole ZRC SAZU. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Mihalj je na čelu združenja nasledil Sašo Pavček, ki je bila njegova predsednica od decembra 2017.

ZDUS, Boris Mihajl