Center kulture Španski borci, 30. 1. 2013

Avdicije P.A.R.T.S. 2013

P.A.R.T.S., vodilna evropska plesna šola, ki jo vodi koreografinja Anne Teresa De Keersmaeker, s sedežem v Bruslju, najavlja AVDICIJE za leto 2013.
:
:


30. marca 2013 ob 10. uri bo avdicija potekala v Španskih borcih v Ljubljani. Rok prijave na avdicijo je vsaj 7 dni pred datumom avdicije.

O šoli P.A.R.T.S.
PARTS je šola, ki ponuja redni program višješolskega izobraževanja na področju sodobnega plesa za plesalce in koreografe. Leta 1995 sta jo ustanovila skupina Rosas in nacionalna opera De Munt/La Monnaie. Šolo vodi koreografinja Anne Teresa De Keersmaeker. PARTS je mednarodna šola, katere študenti in učitelji prihajajo iz več kot 20 različnih držav. Delovni jezik je angleščina.

Od septembra 2013 dalje bo pedagoški program PARTS imel novo strukturo. Prejšnji štiriletni učni program bosta nadomestila dva ločena avtonomna programa: 3-letni program Usposabljanje (Training) in 2-letni program Raziskovanje (Research). Na tokratnem krogu avdicij bodo izbrani le kandidati za novi program Usposabljanje. (Novi program Raziskovanje se bo začel šele v letu 2015.)

Cilji programa Usposabljanje ostajajo naslednji: razvijanje dobre in raznolike plesne tehnike, poglobljen vpogled v kompozicijo, izostreno zavedanje telesa ter pridobitev poglobljenega vpogleda v uprizoritvene umetnosti, glasbeno umetnost in umetnostno zgodovino. Številni predmeti in študijske oblike, ki so prej potekali izključno v okviru našega programa Raziskovanje, se bodo po novem izvajali v okviru novega programa Usposabljanje: projekti z gostujočimi koreografi, individualno delo, poglobljene repertoarne študije in zaključne predstave na odru.

Naš program Usposabljanje bo potekal po novem organizacijskem modelu. PARTS bo sprejemal nove študente le enkrat vsake tri leta. Novo generacijo študentov bomo začeli izobraževati šele, ko bo prejšnja skupina zaključila triletni program.

Šola PARTS bo na avdicijah izbrala 50 mladih plesalcev/koreografov, ki bodo skupaj študirali, delovali in ustvarjali, in sicer v manjših skupinah, ki jih bo običajno sestavljalo od 10 do 18 študentov. Pri določenih predmetih bodo študenti lahko imeli možnost samostojne izbire glede na lastne preference oziroma usmeritev.

Predizbor za XI. generacijo šole PARTS se je začel 5. januarja 2013 in se bo zaključil maja 2013 s sklepno avdicijo. Skupina 50 študentov bo začela svoje 3-letno izobraževanje septembra 2013.

Šola PARTS se nahaja v Bruslju v Belgiji, 10 minut od središča mesta. Šola si deli prostore s plesno skupino Rosas in glasbenim ansamblom Ictus. Bruselj premore živahno kulturno življenje ter izrazito bogato sodobnoplesno sceno z močnim mednarodnim predznakom.

Avdicija v Sloveniji
Avdicija bo potekala 30. marca v Španskih borcih na Zaloški 61, Ljubljana

Informacije o predizborih v ostalih državah (Grčija, Francija, Španija, Finska, Avstrija, Srbija, Turčija Latvija, Portugalska, Švica, Rusija, Nemčija, Madžarska, Italija, Švedska, Romunija, Nizozemska, Velika Britanija ter v neevropskih državah) so na voljo na spletni strani www.parts.be, kjer bodo sproti objavljene tudi morebitne spremembe urnikov.

Postopek za predizbor
Na predizbore se je obvezno treba prijaviti, in sicer izključno s prijavnimi obrazci, ki so na voljo na spletni strani PARTS. Prijaviti se je treba najkasneje 7 dni pred datumom predizbora, ki se ga želite udeležiti. Osnovni pogoji: visokošolska diploma; starost med 18 in 23 let; osnovno znanje angleškega jezika.

Sklepna avdicija
Sklepna avdicija za program Usposabljanje 2013-2016 bo potekala od 7. do 12. maja 2013. Rezervirajte si te dneve! Sklepne avdicije se lahko udeležijo le kandidati, ki so bili izbrani na predizborih. Kot študenti bodo izbrani le kandidati iz predizborov, ki so se udeležili sklepne avdicije. Kandidati, izbrani na predizborih, bodo prejeli vabilo na sklepno avdicijo s podrobnostmi o natančnem programu, terminih in prizorišču.

Dnevi odprtih vrat
Vas zanima, kako PARTS deluje? Na izbrane dni kandidati lahko obiščejo PARTS in prisostvujejo dnevnemu življenju in delu na šoli. Za nadaljnje informacije o terminih, predavateljih in klasih si oglejte spletno stran www.parts.be. Ker je število obiskovalcev omejeno, se je predhodno obvezno treba prijaviti pri Evi Vanhole na: eva@parts.be.

Pogosta vprašanja
Za vsa vprašanja o postopku avdicije se obrnite na www.parts.be, razdelek »Kako postati študent« (How to become a student). V kolikor odgovora ne najdete na strani, ga naslovite na Evo Vanhole, ki je odgovorna za študentske zadeve: eva@parts.be.

Informacije o PARTS
Splošne informacije – predstavitev šole, informacije o kurikulumu programov Usposabljanje in Raziskovanje, učiteljih, predstavah študentov, karierah nekdanjih študentov ipd. – so dostopne na spletni strani.

P.A.R.T.S.

Center kulture Španski borci, 26. 1. 2015
Adrienn Hód in Hodworks
Center kulture Španski borci, 17. 11. 2011
Vseevropska plesna mreža Aerowaves objavila izbor za 2012