STA, 23. 12. 2014

Ana Mraz bo tudi letos ogrela ulice nekaterih slovenskih mest

Gledališče Ane Monro je tudi letos decembra pripravilo zimski festival uličnega gledališča Ana Mraz. V Ljubljani se bo Ana Mraz mudila od 26. do 30. decembra in bo zavzela Petkovškovo nabrežje. Ustavila se bo še v Mariboru, Radovljici in na Bledu. Festival se bo zaključil z ognjeno predstavo z naslovom Sodrga.
:
:

Deklica z vžigalicami / Foto: Arhiv Gledališče Ane Monro

Na festivalu sodelujejo umetniki iz Brazilije, ZDA, Francije, Italije, Ukrajine, Nizozemske in Slovenije. Ponudba predstav je pestra, ljubitelji uličnega gledališča si bodo lahko ogledali od cirkusa, plesa, klovnade, čarodejstva do klasičnih uličnih predstav. Za konec festivala pa organizatorji napovedujejo spektakularno ognjeno predstavo Sodrga, s katero želijo na izviren način predstaviti, kaj pomeni že davno pozabljeni ogenj drv v štedilniku in ples palčkov okoli njega, piše na spletni strani festivala.

Posebej za letošnji festival sta gledališče Ane Monro in ekipa, ki izvaja predstavo Ljubljanske zgodbe, pripravila predstavo Deklica z vžigalicami. Kot zvezdo uličnega gledališča organizatorji napovedujejo Nizozemca Brama Graaflanda in njegov lik Tulečega kuhinjskega princa, ki spretno prepleta glasbo in petje, interakcijo in kuharske spretnosti. Predstavili se bodo še Tobia Cirkus iz Italije, krotilca Red in Kuli ter plesni par Andrej in Hristina, piše na spletni strani gledališča Ane Monro.

V Mariboru se bo med 26. in 28. decembrom mudila Ana Mrzla, ki bo zavzela Grajski trg, 26. in 28. decembra se bo Ana Snežna v Radovljici mudila na Glavnem trgu, 30. decembra pa se bo Ana Ledena ustavila še na Bledu Ob Jezeru in pri Zaki. V Celju je občinstvo letos že zabavala Ana Pravljična.

Festival Ana Mraz je že več kot deset let del prireditve December v Ljubljani, ki jo pripravlja Turizem Ljubljana. Gledališče Ane Monro med letom prireja štiri festivale - Prešerno Ano, Ano Desetnico, Ano Plamenito in Ano Mraz.

Ana Monro, Ana Mraz

Povezani dogodki