Brina Klampfer/Peter Frankl: Za narodovo zdravje

:
:
Zabavna monodrama
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank

Ker si že več mesecev pridno umivate roke, jih pridno razkužujete, pridno en dan nosite rokavice in jih drugi dan pridno ne, ker se pridno zdravite in pridno umirate, pridno kolesarite in nosite rože na sprehod, pridno delate in ste nasploh vsak dan še bolj pridni, bomo tudi mi, ustvarjalci, odgovorno in pridno po priporočilih vlade ubogali in naredili eno tako zabavno monodramo, kakršne je priden državljan željan zdaj, ko se lahko vrne v gledališče. Pridno bomo improvizirali, presenečali iz stavka v stavek. Vas in nas. A tega presenečanja se bomo kmalu navadili. Vi gledalci, mi ustvarjalci. Dajali občutek, da stvari ne obvladujemo, da ne vemo, kaj počnemo (saj jih v resnici ne!) in sploh ničesar ne bomo vedeli. Bomo pa vse dogajanje zadnjih mesecev pridno reciklirali in prav ničesar ne bomo vrgli stran. In kaj bomo potem? Kako, na kakšen način in predvsem za kaj bomo pa po tem?

Zdi se, da živimo v časih, ko lahko komedija in satira ugotovita, da ju je resničnost premagala. Težko je biti bolj smešen od resničnosti, ki danes postaja največji absurd absurda samega. Improvizacije, ki se jih igramo, da bi zadovoljili novim predpisom, vladnim izbruhom, svojim občutkom, so preplavile naš vsak dan in postale nova normala.

Improvizator Peter Frankl bo skupaj s prijatelji priredil zabavno monodramo za vse tiste, ki ste pogrešali gledališče in se vanj vračate željni zabave.

Režija: Brina Klampfer
Igra: Peter Frankl
Dramaturgija: Urša Majcen
Kostumografija: Rosana Knavs
Video in glasba: Vid Merlak

Produkcija: Bunker, Ljubljana
S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Evropska Unija – Program Ustvarjalna Evropa – Kultura, mreža ACT – Art, Climate, Transition