Recital Prešernove poezije

:
:

Recital 2017 / Foto: Nada Žgank

Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) tudi letos organizira tradicionalni recital Prešernove poezije ob slovenskem kulturnem prazniku.

Članice in člani Združenja dramskih umetnikov Slovenije - igralke in igralci iz vseh slovenskih poklicnih gledaliških hiš, samostojni ustvarjalci na področju kulture in študentje dramske igre na AGRFT – bodo v petek, 8. februarja s pričetkom točno opoldne na ljubljanskem Prešernovem trgu, novogoriškem Bevkovem trgu in mariborskem Grajskem trgu s poezijo počastili slovenski kulturni praznik. S svojimi interpretacijami našega nikoli dokončno razkritega pesnika se bodo predstavili članice in člani našega stanovskega združenja. Med nastopajočimi igralci bodo tudi naši vrhunski dramski umetniki ovenčani z najvišjimi državnimi priznanji.

Recital se bo tudi letos na vseh treh prizoriščih pričel z nepogrešljivo Zdravljico. Dramski umetniki pa bodo recitirali pesmi Franceta Prešerna ob vsakem vremenu. Letos bodo igralci interpretirali Prešernove pesmi tudi v tujih jezikih.