Mesto žensk, mesto sestrstva

:
:
Delavnica.

Foto: Arhiv festival Mesto žensk

Sestrstvo je skupno delovanje in skupen cilj, podpora in spodbuda, opolnomočenje, izgradnja zgodovine žensk, deljenje izkušenj, novi načini ukvarjanja s spominom, prisotnost in zavedanje o prisotnosti, skrb. Sestrstvo pomeni, da ne razmišljamo o sebi (in včasih natanko to, da razmišljamo o sebi), iskrenost, nehierarhično sodelovanje, iskanje novih form družbene organizacije, vključevalnost, skupnost onkraj delitev, spomin in vsakokratno upoštevanje tistih, ki so prikrajšani.

Vabijo vse sestre, umetnice, govorke, kuratorke, producentke, ki so vključene v festival Mesto žensk, in prav tako sestre, ki delujejo na področju kulture in umetnosti v Ljubljani, da se zberejo in spoznajo skozi kategorijo sestrstva. Začele boste s skupnim zajtrkom, na katerem bodo urednice zbornika Sledi sestrstva (Traces of Sisterhood) predstavile glavne tematike. Nadaljevale boste z delavnico o deljenju izkušenj med zbranimi udeleženkami, na kateri boste izoblikovale kolektivno definicijo sestrstva na podlagi tehnike vezenja.

Vodita: Ewa Chomicka, Eliza Proszczuk

Koprodukcija: Mesto žensk, Društvo ŠKUC; podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS, TRACTS COST akcija (20134) na temo »Sledi kot raziskovalna agenda za podnebne spremembe, tehnološke študije in socialno pravičnost«, COST (Evropsko znanstveno in tehnološko sodelovanje)

Povezani dogodki