Delavnica pod vodstvom Klausa Ludwiga

Delavnica z naslovom Bond, James Bond v kulturi ali »Kdo bo koga poklical« v organizaciji MREŽE.

Klaus Ludwig / foto Senna Mertens

Klaus Ludwig, eden od selektorjev Gibanice 2013, je zanimiv sogovornik, ki ve kaj je administracija, ples, promocija, produkcija. Na delavnici boste dobili temeljit vpogled v kreativno sodelovanje med umetniki in producenti. Zakaj bi čakali, da vas producent pokliče in izbere projekt, ki leži v predalu?

Klausa Ludwiga bo na delavnici delil svoje izkušnje z vzpostavljanjem belgijske agencije Caravan Production. V kratkem času se je agenciji uspelo vpisati v mednarodni kulturni kontekst. Agencija Caravan Productions deluje za umetnike s področja uprizoritvene umetnosti in vseh ostalih trans- disciplinskih področij sodobne umetnosti. Ponuja fleksibilne storitve, od produkcije, postprodukcije, administracije, finančnega svetovanja in promocije. Kakšna je skrivnost njene uspešnosti? Kot pravi Klaus je čarobni napoj zelo enostaven.

Na konkretnem primeru bo poskušal tudi odgovoriti na vprašanje: Kako se nepredvidljivi in neizmerljivi umetniški proces prepleta s preračunljivim in strateškim procesom kulturne produkcije, ki želi odpirati nova polja za umetnost in njeno občinstvo? 

Udeleženci bodo drugi dan spregovorili o svojih konretnih projektih, problemih ... Klasu Ludwig vas bo mentorsko opolnomočil.

Gibanica, 18. 2. 2013
Delavnica Klausa Ludwiga na Gibanici