Certifikat Iskra

:
:
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc

Delovna skupina #znamiseneha Združenja dramskih umetnikov Slovenije in Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev je na podlagi rezultatov ankete o spolnem nadlegovanju oblikovala certifikat Iskra, ki delodajalcem, producentom in drugim deležnikom na področju uprizoritvenih umetnosti in AV produkcije omogoča, da potrdijo svojo zavezo k ničelni toleranci do spolnega nadlegovanja in nasilja na delovnem mestu in v umetniškem procesu. Za njegovo pridobitev se morajo udeleženci poučiti o nekaterih transparentnih korakih, ki bodo omejili ali celo preprečili pojavljanje spolnega nadlegovanja in nasilja, opolnomočili udeležence v procesu, da bodo lahko brez strahu pred posledicami izrazili svoje meje in tako sproti reševali tudi nesporazume in situacije, ki bi bile lahko razumljene kot spolno nadlegovanje, ter pomagali pri odzivu, kadar do njega vendarle pride.

Certifikat Iskra je nastal s finančno podporo Ministrstva za kulturo RS, na Tednu slovenske drame ga bomo prvič predstavili javnosti.

Udeleženci: Tjaša Pureber (MzK), Katja Zabukovec Kerin (DNK), Tibor Mihelič Syed (SMG), Rok Kunaver (LGL) in Barbara Skubic (ZDUS).

Povezani dogodki