Via Negativa, 19. 6. 2015

Zbor za publiko #3

V ponedeljek, 22. junija, ob 19. uri v Stari mestni elektrarni Elektro Ljubljana bo potekal že tretji Zbor za publiko.

Foto: Matevž Peršin

V sezoni 2014/2015 je na ljubljanskih prizoriščih nastalo več kot 60 projektov neodvisnih producentov uprizoritvenih umetnosti, ki jih je ustvarilo veliko število ustvarjalcev. Organizatorji so se letos odločili, da na Zbor povabijo prav vse, ki so v tej sezoni ustvarjali na ljubljanski neodvisni sceni uprizoritvenih umetnosti.

Na Zboru za publiko #3 se bomo pogovarjali o tem, kaj vse smo si ogledali in zakaj. Kaj nas je v tej sezoni navdušilo in kaj razočaralo. Kaj smo pričakovali in kaj smo dočakali. Kaj bi si v naslednjih sezonah še želeli gledati in česa smo se že dokončno naveličali. Besedo bomo imeli vsi tisti, ki smo bili gledalci. Zbor bodo moderirali: Bojan Jablanovec, Janez Janša, Teja Reba in Tamara Bračič Vidmar.

Zbor za publiko povezuje ustvarjalce in publiko ljubljanske neodvisne scene z namenom, da oblikujejo prostor reflektirane diskusije in dialoga o tem, kar gledajo na neodvisni sceni. Vzpostaviti želijo odprt pretok gledalskih izkušenj, sprožiti povezave med raznorodnimi scenskimi praksami in profilirati našo uprizoritveno prakso.

Zbor za publiko je pogovor, druženje in čisto resen žur. Organizatorji bomo poskrbeli za prigrizke, pijačo in muziko, vas pa vabijo, da se jim pridružite. Organizatorji Zbora: Via Negativa, Bunker, Maska in Društvo za sodobni ples Slovenije.