Via Negativa, 11. 6. 2014

Zbor za publiko #2

Gledalci, ljubitelji in ustvarjalci sodobnih scenskih umetnosti ste vabljeni, da se v nedeljo, 15. junija ob 18:30 v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana udeležite Zbora za publiko ter ob prigrizku in kozarcu vina z ustvarjalci in sogledalci izmenjate svoje izkušnje ob gledanju predstav, ki ste jih letos lahko videli na ljubljanski neodvisni sceni.

Foto: Matevž Peršin

Zbor za publiko je prostor odprtega dialoga posvečen artikulaciji in izmenjavi naših gledalskih izkušenj, mnenj, refleksij in pričakovanj. Govorili bomo o tem, kaj in kako smo gledali, predvsem pa o tem, kaj smo videli. Pri tem ne gre za to, ali so te predstave vrhunske ali povprečne, ne gre za ocene in klasifikacije, ne gre za prezrte ali razvpite, gre za to, da odpremo prostor za razliko med tistim, kar smo gledali in kar smo videli – gre za našo gledalsko predstavo o predstavi.

Svoje gledalske izkušnje ob gledanju izbrane predstave, na katere boste tudi sami lahko navezali svoja gledalska doživetja, bodo predstavili: Marko Bratuš, Simon Belak, Katarina Stegnar, Lana Zdravković & Nenad Jelesijević, Jedrt Jež Furlan, Rok Vevar, ki bodo govorili o predstavah: Nisem (Eva Nina Lampič), Svoboda (Branko Jordan/Miha Nemec), Generalka za generacijo (Via Negativa), Sokol (Iztok Kovač/Janez Janša), Ptičja Demenca (Jan Rozman) in Solo – delo v nastajanju (Matjaž Farič). Zbor za publiko organizajo Zavod Bunker, Via Negativa in Društvo za sodobni ples Slovenije.

Povezani dogodki

Gledališče Glej, 16. 3. 2020
Glej, teater iz kavča
Via Negativa, 17. 2. 2011
Via Negativa v februarju
Via Negativa, 7. 6. 2011
Via Negativa v juniju 2011