Petar Đorčevski, 11. 12. 2020

Zapisi iz brloga: Petar Đorčevski

V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Petar Đorčevski: "Naša operna hiša in naši umetniki se sproti prilagajajo vsem spremembam in novim ukrepom, nenehno iščemo načine za ohranjanje žive umetnosti in stikov s svojim zvestim občinstvom."

Petar Đorčevski / Foto: Darja Štravs Tisu

To je zelo negotovo in težko obdobje za vse nas. Naša operna hiša in naši umetniki se sproti prilagajajo vsem spremembam in novim ukrepom, nenehno iščemo načine za ohranjanje žive umetnosti in stikov s svojim zvestim občinstvom.

Ostajam zelo pozitiven in upam, da se bomo vrnili na svoj oder pred svoje občinstvo zelo kmalu. Do takrat bomo pripravljali in ustvarjali naprej.

 

***

Navdih za ime rubrike, v kateri objavljamo replike gledaliških ustvarjalcev, smo na portalu SiGledal dobili pri igralki Janji Majzelj, ki se je prva odzvala na naše vabilo in nam poslala svoj zapis.

Koronavirus, Petar Đorčevski, SNG Opera in balet Ljubljana

V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa v rubriki »Zapisi iz brloga« sprašujemo igralce in druge gledališke ustvarjalce, kakšen je to čas, v katerem živimo in kako doživljajo prekinitev stika z gledalci. Navdih za ime rubrike, v kateri objavljamo replike gledališčnikov, smo na portalu SiGledal dobili pri igralki Janji Majzelj, ki se je prva odzvala na naše vabilo in nam poslala svoj zapis.