Zavod EN-KNAP / CK Španski borci, 17. 3. 2023

Zaključen razpis Pan-Adria 2023

Komisija je na javnem razpisu Pan-Adria 2023 izbrala najboljši projekt.
:
:

Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

Regionalna mreža Pan-Adria je koprodukcijski format partnerskih odrov iz regije med Jadranom, Alpami in panonsko nižino, ki želi okrepiti sodelovanje med vključenimi organizacijami, nuditi izbranim uveljavljenim ustvarjalcem ugodne pogoje za ustvarjanje in predstavitev novega dela ter prispevati k večji prepoznavnost sodobnega plesa v Sloveniji, na Hrvaškem, v Furlaniji-Julijski krajini in Benečiji.

Januarja 2023 je bil objavljen razpis, na katerega so se lahko prijavili umetniki s področja sodobnega plesa. Pan-Adria je izbranemu projektu zagotovila sofinanciranje produkcije v višini 7000 €, podporo pri izvedbi premiere vključujoč tehnično podporo in dogovorjene promocijske aktivnosti, sofinanciranje stroškov gostovanj na partnerskih odrih v obdobju enega leta po premieri v višini 1000 € bruto na posamezno gostovanje in možnost uporabe vadbenih prostorov v partnerskih mestih in rezidenc pri nekaterih partnerjih mreže in možnost mentorstva v času kreativnega procesa.

Sedemčlanska komisija, sestavljena iz predstavnikov vseh partnerjev projekta, je na podlagi prejetih prijav odločila, da bo letos podprla projekt MEMORIA zavoda ELIAS 2069 in avtorice Male Kline.

"Odločitev je osnovana na dejstvu, da projekt nosi močan artističen izraz in strukturo ter odlično kakovost tako nastopajočih kot tudi celotne umetniške ekipe. S tem projekt omogoča, da smo se vsi partnerji projekta zedinili pri odločitvi, da projekt podpremo," so zapisali. 

Izbrana produkcija mora biti septembra 2023 uprizorjena. 

Pan-Adria, CK Španski borci

Zavod EN-KNAP / CK Španski borci, 23. 1. 2023
Vabilo k prijavi na javni razpis Pan-Adria 2023/2024
Zavod EN-KNAP / CK Španski borci, 23. 1. 2023
Vabilo k prijavi na javni razpis Pan-Adria 2023/2024
Zavod EN-KNAP / CK Španski borci, 3. 3. 2021
Vabilo k prijavi na javni razpis Pan-Adria
Zavod EN-KNAP / CK Španski borci, 21. 2. 2020
Vabilo k prijavi na javni razpis Pan-Adria