Goli oder, 27. 11. 2018

Zaključek 14. mednarodni festival improvizacijskega gledališča Goli oder

S predstavo Zadnja želja režiserke Maje Dekleva Lapajne se je v nedeljo, 25. novembra 2018, v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana zaključil že 14. Goli oder, mednarodni festival improvizacijskega gledališča.
:
:
Foto: Maruša Rems
Foto: Maruša Rems
Foto: Kristjan Kolar
Foto: Kristjan Kolar
Foto: Maruša Rems

V šestih dneh je festival gostil šest gledaliških delavnic, seminar gledališke produkcije in devet improvizacijskih performansov. Nastopili so improvizatorji s Češke republike, Finske, Francije, Kanade, Nemčije in Slovenije, predstave v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana, Menzi pri koritu in Layerjevi hiši Kranj pa je obiskalo preko 900 gledalcev.

Tema letošnjega festivala je bil stik - stik med performerji, stik med opazujočimi in nastopajočimi ali preprosto stik med življenji, ki so jih do te točke v času in prostoru izoblikovale različne zgodovinske, družbene in osebne preteklosti. Temo je poudarilo tudi dejstvo, da je letošnji festival bil del širšega evropskega projekta Our Lives, ki je ustvaril zgodovinske povezave na področju improvizacijskega gledališča - v okviru projekta se je namreč srečalo 28 performerjev - po en iz vsake države EU in skupaj ustvarilo 4 unikatne predstave ter dva mednarodna festivala - festival IMPRO v Berlinu ter Goli oder. Projekt Our Lives se bo zaključil s premiero dokumentarnega filma o celotnem dogajanju znotraj projekta aprila v Berlinu, Goli oder pa bo zopet na sporedu leta 2020.

Goli oder

Povezani dogodki