LGL, 2. 7. 2018

Voden ogled Lutkovnega muzeja

Ob 100. obletnici rojstva lutkovnega animatorja, igralca in režiserja Naceta Simončiča, ki jo obeležujemo letos, in nominaciji za mednarodno nagrado Otroci v muzejih 2018 Lutkovno gledališče Ljubljana in Ljubljanski grad v sredo, 4. julija 2018, ob 18. uri vabita na voden ogled Lutkovnega muzeja.

Foto: Tilen Sepič

Obiskovalci si bodo lahko ogledali bogato lutkovno dediščino, ki jo hrani muzej, posebna pozornost pa bo namenjena lutkam in predstavam, pri katerih je sodeloval Nace Simončič v času delovanja v Lutkovnem gledališču Ljubljana: spoznali boste lutkovna junaka Kljukca in Pavliho, katerima je Simončič vdihnil značilno groteskno komiko, in predstave Zvezdica Zaspanka, Mojca in živali, Ostržek in Sapramiška.

Lutkovni muzej je prišel v ožji krog 12 kandidatov za nagrado Otroci v muzejih 2018, ki jo podeljujeta Evropska muzejska akademija in Mednarodno združenje otroških muzejev za izvirnost in odličnost približevanja kulturne dediščine otrokom. Nagrajenca bodo razglasili 17. novembra 2018 na letni konferenci Evropske muzejske mreže na Malti.

Vstop je prost. Obvezna predhodna prijava na e-naslov: pr@lgl.si.