Mini teater, 14. 7. 2010

Viteška zgodba v gibu, besedi in glasbi

Z delavnicami za otroke se začenja letošnji ljubljanski Festival srednjeveške in renesančne glasbe, ki bo svoj vrhunec doživel med 24. in 26. septembrom.
:
:

 

S projektom »Viteška zgodba v gibu, besedi in glasbi«, ki bo potekal od 12. do 23. julija in je namenjen šolskim otrokom se začenja tudi letošnji Festival srednjeveške in renesančne glasbe, ki ga že od leta 2000 pripravlja ljubljanski Mini teater.

Projekt delavnic »Viteška zgodba v gibu, besedi in glasbi«, ki ga je pripravil in ga organizira KUD Sredina in bo potekal vsak dan od ponedeljka do petka med 10.00 in 14.00 v KUD Sredina na Vidovdanski 2 in na ljubljanskem gradu, je uvodni del festivala, ki bo svoj vrhunec doživel med 24. in 26. septembrom 2010 z nastopi znanih glasbenih skupin za staro glasbo iz Slovenije in tujine. Vrhunec bo festival doživel 25.9., z nastopom švedskega glasbenega zbora Romeo in Julja (Romeo & Julia Kören iz Royal Dramatic Theatra), ki je bila med drugim letos glavna glasbena skupina ob poroki švedske princese v Stockholmu.

Delavnice bomo začenjali s starimi plesi ob živi glasbi, pri tem se bomo srečali tudi s starodavnimi glasbili in spoznali stare navade. Temu bo sledilo pripovedovanje in branje viteške zgodbe, nato pa bomo čas namenili umetniškemu ustvarjanju: polstenje, rezljanje, tolčenje bakra, risanje srednjeveških ornamentov. Pred koncem delavnic bomo del zgodbe skušali s skupnimi močmi poustvariti kot kratko predstavo.

Vstop na delavnice je prost.

Forum Ljubljana in Mini teater, 9. 2. 2011
Danes na Bobrih: Take ljudske