STA, 25. 8. 2011

V znamenju ulične glasbe, akrobatike in filma

Trnovski most in Emonska ulica se bosta vsak dan od 25. do 28. avgusta med 18. in 21. uro prelevila v prizorišči 11. mednarodnega uličnega festivala Emonska promenada, ki poteka v sklopu Trnfesta. Poudarki festivala so akrobatika, ulična glasba in filmske projekcije, v glavnem programu pa bo 21 tujih in slovenskih skupin izvedlo kar 30 dogodkov.

Festival Emonska promenada ponuja izbrane lutkovne in gledališke predstave slovenskih in tujih ustvarjalcev, namenjene otrokom in mladini pa tudi odraslim. V Trnovo festival vsako z leto z izbranim programom predstav, ustvarjalnih delavnic in interaktivnih iger privabi številne ljubitelje kulture in zabave.

Letošnja promenada posebno pozornost namenja glasbi in muziciranju v živo na ulici, v lutkovnih predstavah ter plesnih in glasbenih delavnicah, ljubitelji akrobatike pa bodo lahko uživali v vrhunskih točkah na trapezu.

Mladim radovednežem bodo tudi letos na uporabo igrala iz odpadnih predmetov katalonske skupine Guixot de 8, na programu festivala pa bodo med drugim še obisk živali iz ljubljanskega živalskega vrta in pa projekcije kratkih otroških filmov v posebnem šotoru Potujočega Kinobalona.

"Letošnja Emonska promenada bo znova navdušila male in velike, saj ponuja obilico možnosti za raziskovanje, potešitev radovednosti, učenje, ustvarjalnost in zabavo," obljubljajo organizatorji. Več