SNG Nova Gorica, 20. 4. 2015

V SNG Nova Gorica gostuje srbska predstava Gospa Olga

V torek, 21. aprila, ob 20. uri na velikem odru SNG Nova Gorica gostuje Narodno gledališče Sombor iz Srbije z eno najboljših srbskih meščanskih iger Milutina Bojića "Gospa Olga" v režiji Gorčina Stojanovića.
:
:
Foto: Milan Djurdjević
Foto: Milan Djurdjević
Foto: Milan Djurdjević

Predstava je lani na festivalu Sterijino pozorje prejela tri nagrade: igralka Ivana V. Jovanović je prejela Sterijino nagrado za igro, Lana Cvijanović Sterijino nagrado za kostumografijo, celotna predstava pa nagrado Mednarodnega združenja gledaliških kritikov za najboljšo predstavo.

V predstavi sicer igrajo Saša Torlaković, Tatjana Šanta, Branislav Jerković, Ivana V. Jovanović, Marija Bergam, Milijana Makević.

Zgodba govori o razkolu v družini in njegovih vzrokih ter odpira vprašanja o oblasti, denarju, ljubezni, strasti. Čeprav je bilo besedilo napisano leta 1914, je vsebina aktualna, saj se tudi v našem vsakdanu srečujemo z zgodbami o denarju, brez katerega ne moremo in zaradi katerega pristajamo na skoraj vse. V središču je družina beograjskega odvetnika, v kateri pravzaprav nihče ne dela – odvetnik, njegova žena, sin, ki je večni študent prava, in hčerka, ki živi v tujini, že dvajset let živijo od denarja očetove ljubice gospe Olge. V trenutku, ko se gospa Olga odloči poročiti svojo hčerko z odvetnikovim sinom, pa se postavi vprašanje, če nista mladi par sestra in brat.

Predstava je opremljena s slovenskimi nadnapisi.

Narodno gledališče Sombor, Srbija, SNG Nova Gorica

Povezani dogodki