STA, 10. 9. 2012

V SNG Maribor 150. ponovitev predstave Čarovnica Hillary gre v opero

V SNG Maribor je bila v soboto na sporedu že 150. ponovitev predstave za otroke Čarovnica Hillary gre v opero. Delo izpod peresa nemškega opernega in dramskega režiserja ter dramatika Petra Lunda v režiji Branke Nikl Klampfer je od premiere jeseni 2005 videlo več kot 16.000 gledalcev.
:
:
Foto Simon Stojko Falk
Foto Simon Stojko Falk
Foto Simon Stojko Falk
Foto Simon Stojko Falk
Foto Simon Stojko Falk
Foto Simon Stojko Falk

Jubilejna ponovitev je bila še posebej veličastna, saj so v njej v Stari dvorani SNG Maribor, ki letošnje leto slavi 160-letnico odprtja, nastopili še orkester in solisti Opere SNG Maribor.

Uprizoritev Čarovnica Hillary gre v opero sodi v program, s katerim Drama SNG Maribor nagovarja najmlajše občinstvo. V poučni predstavi Čarovnica Hillary med poslušanjem radia izve, da je zadela dve brezplačni vstopnici za ogled opere. To jo povsem zmede, ker ne ve, kaj je opera. Ob pomoči prijateljice, čarovnice in operne pevke Marie Bellacante obdelata pravo učno uro o operi.

V vlogi obeh čarovnic nastopata Mateja Pucko in Alenka Cilenšek. Za prevod v slovenščino je poskrbela Breda Pugelj. Kostumografija in scenografija sta delo Ivone Stanić, glasbo je izbrala Dada Kladenik. Premiera predstave je bila 16. septembra 2005 na Malem odru SNG Maribor, je mogoče izvedeti na spletni strani gledališča.

Povezani dogodki