STA, 9. 11. 2016

V SiTi Teatru BTC nadaljevanje uspešnice o mamah z dobrodelno noto

Po uspešni komediji Mame, ki je navdušila Slovenijo, je bilo včeraj v Siti Teatru BTC premierno izvedeno nadaljevanje, v katerem je po trditvah ustvarjalcev še več smeha in še več mam. Te se pripravljajo na glasbeno-plesno točko v okviru dobrodelnega koncerta, ki se vse hitreje približuje, razkriva vsebina predstave.

Foto: Arhiv SiTi Teater

Teme, ki jih predstava Še vedno mame zasleduje, so "sedem let, ena kriza, dva bivša in trije novi, da o kilah niti ne govorimo". A mame so še vedno mame. Mulčki so zrasli v mule in mulce, njihove mame pa najdejo čas - sicer komaj in stežka -, da se dobijo vsaj enkrat tedensko.

Razlika je v tem, da se tokrat pripravljajo na glasbeno-plesno točko v okviru dobrodelnega koncerta, izkupiček katerega bodo namenile sirotišnici. Do koncerta jih loči le še pet vaj, od katerih se prav nobena ne odvije po načrtih, so vsebino razkrili v gledališču.

Besedilo Jere Ivanc je režiral Uroš Fürst. Nastopajo Ana Urbanc, Barbara Medvešček, Vesna Slapar, Tijana Zinajić, Vesna Pernarčič, Nina Valič in Gorka Berden.

Predstava je tudi v resnici dobrodelno naravnana. Njeni ustvarjalci bodo zbirali prispevke in gostili donacijsko predstavo za Slojenčke, vseslovensko akcijo Ultrazvočnega društva in Porodnišnice Ljubljana. Ta bo v Siti teatru 17. novembra, na svetovni dan nedonošenčkov, ko bodo predstavniki kampanje nagovorili podjetja za večje donacije.

Denarne prispevke za Slojenčke, katerih častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor, bo sicer mogoče oddati na vseh izvedbah komedije Še vedno mame po Sloveniji in v SiTi Teatru BTC. Akcijo je mogoče podpreti tudi prek sms sporočil.