STA, 27. 10. 2014

V ptujskem gledališču premiera monokomedije o tajkunih

V Mestnem gledališču Ptuj bo drevi premiera predstave Roka Vilčnika Mali priročnik biznisa od pizdeka do tajkuna. Monokomedija v režiji Matjaža Latina v ospredje postavlja kontroverznega slovenskega podjetnika, ki ima za seboj številne stečajne postopke in slabe kredite. Upodablja ga Nenad Nešo Tokalić.
:
:

Foto: Arhiv MGP

Monokomedija prinaša aktualno zgodbo slovenskih tajkunov. Kljub temu, da ovadbe za nezakonito poslovanje poslovneža Gojka Pšunderla kar dežujejo, je še vedno eden najbogatejših Slovencev, odgovoren za nekaj največjih prevzemov podjetij na tem zemljepisnem območju, piše na spletni strani Mestnega gledališča Ptuj.

Protagonist, ki velja za najuspešnejšega slovenskega lobista in intimnega prijatelja politikov vseh barv ter velikega ljubitelja provizij pa tudi podvezic, bo gledalcem v obliki predavanja, ki bo trajalo uro in pol, razkril svoje skrivnosti. Med drugim bo podal odgovore na vprašanja, kako brez trohice denarja postati lastnik "veleuspešnega podjetja", kako najeti kredit brez pokritja in diplomirati brez znanja, kako si izplačati nagrade, dividende in druge bonuse, čeprav si nelikviden ter kako izločiti konkurenco na natečaju, piše v napovedi predstave.

V igri se prepletajo elementi žlahtne gledališke komedije, stand up komedije in šova. Avtor glasbe je Sebastijan Duh, koreografinja pa Nina Fajdiga.