STA, 29. 6. 2017

V PTL plesno-glasbena predstava Maše Kagao Knez in beatboxerja Murata

V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo drevi premiera plesno-glasbene predstave LakeLess, ki jo bosta uprizorila plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez ter glasbenik in beatboxer Marko Gregorčič - Murat. Avtorja sta predstavo razvila iz kratkega dueta, za katerega sta lani prejela tretjo nagrado na Festivalu koreografskih miniatur v Beogradu.
:
:

Foto: Arhiv Studio XXV

Duet LakeLess predstavlja neposredno komunikacijo, ki izhaja iz vsakodnevnih vzorcev in situacij, ki jih avtorja spretno transformirata v univerzalni jezik - gib in zvok.

"Pulzacija misli tako deluje kot eksterni jezik notranjih ritmov, ki se vrši preko inovativnih vzorcev, ki jih nastopajoča sproti izgrajujeta, interpretirata in dekonstruirata. LakeLess je neke vrste zvočno-gibalna fuzija s svežim učinkom na čutila," so o predstavi zapisali v PTL.

Nastopajoča, plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez in Murat, znan iz raperskega dvojca Murat & Jose, sta obenem avtorja in izvajalca predstave. Maša Kagao Knez se podpisuje pod koreografijo, Murat pa pod avtorsko glasbo.

Predstava je nastala v produkciji Studia 25 ter koprodukciji Plesnega Teatra Ljubljana in SiTi Teatra BTC.

Povezani dogodki