STA, 17. 1. 2021

V produkciji Siti teatra premiera spletne komedije Optimisti

Siti teater BTC drevi ob 20. uri napoveduje spletno premiero komedije Optimisti, v kateri bodo nastopili zvezdniki Lado Bizovičar, Janez Hočevar - Rifle in Goran Hrvaćanin. Kot so poudarili v teatru, je predstava po scenariju Jureta Karasa in v režiji Nejca Gazvode nastala prav v času pandemije in je zato zelo aktualna.
:
:

Foto: Pixabay

Priljubljeni komedijant, legendarni igralec in Lado se srečajo na spletu. "Na srečo niso sami, ampak v družbi čudovitega občinstva, ki jih s pomočjo čudes moderne tehnologije lahko spremlja v varnem zavetju domače televizije ali službenega računalnika," so o uvodu interaktivne spletne komedije zapisali v Siti teatru.

"Gojko, Rifle in Lado si zadajo lahko nalogo: rešiti vse svoje in svetovne probleme – če se da, kar po spletu. Težava je seveda v tem, da imajo preveč dobrih idej in premalo samokritike," so še zapisali v gledališču in poudarili, da bo zato potrebna pomoč občinstva.

V času, ko so gledališča zaprta, so bili v Siti teatru primorani začeti razmišljati izven običajnih okvirjev ustvarjanja in se prilagoditi razmeram, je zapisala direktorica SiTi Teatra BTC Ana Kajzer. Kot je pojasnila, so k nastajanju interaktivne spletne komedije pristopili na Bizovičarjevo pobudo. Predstava je zasnovana le za uprizoritve v živo preko spleta.

Takšne produkcije se v Sloveniji po besedah Ane Kajzer ni še nihče lotil, zato predstavlja velik izziv za vse vpletene. "Z njo želimo v času vsesplošne prepovedi prireditev ponuditi novo interaktivno izkušnjo zabave, ki bo iz varnega zavetja domače televizije ali službenega računalnika dostopna najširši publiki," je še poudarila Ana Kejzer in dodala, da morda tak način na dolgi rok predstavlja celo mejnik v slovenski industriji zabave.

SiTI Teater