EX-PONTO, 13. 6. 2014

V predprodaji že posebne festivalske vstopnice za 21. EX PONTO

21. EX PONTO, mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti nadaljuje z novo edicijo odličnih gledaliških in plesnih predstav z raznih koncev sveta ter uvaja nov programski sklop dokumentarnega filma.

Tobelija / Foto: Arhiv KD B-51

V tem trenutnku je že v prodaji pri Eventimu EX PONTO festivalska vstopnica, ki vas bo popeljala v svet nepozabnih doživetij – gledališča, plesa in filma. Festivalska EX PONTO vstopnica je prenosljiva in velja za vse festivalske dogodke. CENA v predprodaji: 35 EUR in velja samo do 30.6.2014

EX PONTO gledališke navdušence bodo zapeljali z Brechtovo Opero za tri groše v režiji Tomija Janežiča, svetovno znanega slovenskega »gledališkega Mozarta«. Japonsko kulturo bomo spoznali z Dojo-ji, stilizirano plesno dramo, ki govori o tragični ljubezni med menihom in damo z zanimivim razpletom. Zgodba FU o življenju kitajske manjšine v Bolgariji bo zanimiv preskok v miselnosti ter približevanje problemov, s katerim se Kitajci srečujejo, tako kot se v svojem notranjem boju med žensko in moškim bojujejo Tobelije, dekleta, ki so se v družinah brez moških potomcev zaobljubile nedolžnosti in prevzele vlogo neobstoječega sina. Preden se bo Kralj Ubu odpravil v osvajanje ameriške gledališke publike, nas bo očaral v svoji jubilejni 100. uprizoritvi. Belgijska plesna predstava Tantamati govori o odnosu med moškim in žensko, ki živita skupaj že zelo dolgo časa ter o edinstvenem odnosu dveh med sabo poznanih si teles, v prostoru, ki ju prisilno zapira vase. Nasmejali se bomo ob gledanju politične kosovske komedije Let iznad kosovskega gledališča ter občudovali mehiško uspešnico, ki je gostovala že po celem svetu, sedaj pa prvič v tem prostoru: Amarillo.

EX PONTO je tudi ustanovni član mednarodne mreže NETA (Nova evropska teatrska akcija), ki trenutno združuje 60 članov iz 17 držav.

EX PONTO

Povezani dogodki