Mesto žensk, 10. 10. 2013

V Ljubljani ponovno razvpiti La Pocha Nostra

Ljubljanska Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana bo danes ob 20h prizorišče performansa CORPO INSURRECTO 3.0.: The Robo-Proletariat razvpite umetniške skupine La Pocha Nostra, ki bo nastopila ob podpori domačih umetnikov.

Foto: Marlene Ramirez Cancio

Skupina La Pocha Nostra so interdisciplinarna umetniška organizacija iz San Francisca, ki je bila ustanovljena leta 1993 v Los Angelesu. Med ustanovnimi člani je bil tudi Guillermo Gomez-Peña, ki skupaj z Dani d’Emilia in Erico Mott ter več kot 30 umetniki po vsem svetu predstavlja osrednje člane skupine. Projekti La Pocha Nostra so različni, in sicer se gibljejo od solo performansov do velikih inštalacij. Osnovni cilj skupine je razbijanje mej in mitov čistosti, ki zaznamujejo bodisi kulturo, etnično pripadnost, spol ali jezik.

Skupina se je na festivalu Mesto žensk predstavila l. 2011, in sicer je njen takratni nastop prinesel do takrat še nevideno estetiko in principe ustvarjanja umetnosti na festivalskih odrih v Sloveniji. Njihov ponovni prihod tudi tokrat temelji na dvojnem delu, ki ga skupina opravlja znotraj festivala; v preteklih dneh je potekala delavnica o performansu, znotraj katere so člani skupine izbrali lokalne umetnike, ki bodo nastopili tudi na performansu CORPO INSURRECTO 3.0.: The Robo-Proletariat, ki bo potekal danes ob 20h v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Ob vprašanju, kaj lahko pričakujemo tokrat, so člani skupine zagotovili, da tudi v svojem najnovejšem delu ne želijo odstopati od ustaljenih praks robo-kiborg estetike, strupenega humorja ter boja proti ksenofobiji in neoliberalni praksi, ki prežema naš vsakdan.

Mesto žensk

Povezani dogodki