STA, 29. 8. 2020

V Gleju mednarodna gledališka spoznavanja v sklopu platforme Trigger

S predavanjem Zale Dobovšek in Maje Šorli o kontekstu lokalnih pogojev za uprizoritveno sceno se v Gledališču Glej začenja dogajanje v sklopu platforme Trigger. V treh dneh si bodo mednarodni selektorji ogledali izbor predstav neodvisnih producentov ter spoznali umetnice in umetnike, ki jih želijo domači producenti promovirati na mednarodni ravni.
:
:

V Gleju platformo Trigger organizirajo v koprodukciji s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje in v partnerstvu Bunkerja, Momenta Maribor, Mesta žensk, Pekinpaha ter Slovenskega mladinskega gledališča (s programom Nove pošte). Tako se bodo do vključno ponedeljka v sklopu platforme predstaviti številni ustvarjalci, ki so svoje projekte ustvarili pod okriljem omenjenih institucij.

Kot nadgradnja predstavitvenega dela bosta pa ob današnjem predavanju na sporedu še dva dogodka za širše slušateljstvo, ki se navezujeta na aktualno, zaradi novega koronavirusa za gledališče težko obdobje, sploh v luči spodbujanja predstavljanja slovenske umetnosti preko meja.

V ponedeljek bosta Annika Üprus in Nevenka Koprivšek v Gleju spregovorili o internacionalizaciji, platformah in kontekstualizaciji vzhodnih realnosti, od 1. do 3. septembra pa bo v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta potekala še brezplačna delavnica razvijanja strategij inter-nacionalizacije. Delavnico, namenjeno producentom in umetnikom, bo vodila Iva Horvat.

Glej, Trigger

Povezani dogodki