STA, 6. 10. 2016

V CD premiera predstave Sanjska služba

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo drevi premiera plesne predstave Sanjska služba plesalca in koreografa Željka Božića. Ta v njej interpretira zgodbe in motive iz knjige Jorgeja Bucaya Ti povem zgodbo?. Kot obljubljajo v CD, bodo plesalci občinstvo napolnili z zvrhano mero optimizma.
:
:

Foto: Nino Denkovski

Pet delavcev se ukvarja z vprašanjem, na koliko načinov je mogoče zložiti šest škatel. Vodja skladišča trdi, da na enega, ker je tako od nekdaj. Prvi podrejeni je zmeden: "Na enega ... Ne, na tri ... Dva?" Drugi zatrjuje, da bi pod njegovim vodenjem vse delali drugače: "Kako? Drugače, pač!" Tretji kljub zdravim očem škatel sploh ne vidi.

Novinec v skladišču pa se sprašuje, zakaj bi v življenju samo zlagal škatle? Medtem ko skladiščniki gibalno odgovarjajo na zgornje vprašanje in s humorjem kažejo na številne dejavnike, ki zavirajo uresničenje njihovih zmožnosti, pa se gledalcu poraja vprašanje, kako pa škatle zlagam jaz, režiserjeve besede o vsebini predstave povzema spletna stran CD.

Gibalna osnova predstave je tehnika uličnih plesov - hiphopa, popinga, house dancea in lockinga, nadgrajena z drugimi tehnikami.

Avtor glasbe in akter je Marko Brdnik, plesalci in soustvarjalci predstave so poleg Božića še Michal Rynia, Miljan Nojić in Matej Bedič. Dramaturginja je Asja Krsmanović, scenografka Urška Dolinar.

Predstava je nastala v koprodukciji Cankarjevega doma in plesne šole Kazina, kjer Božić deluje že vrsto let. Ponovitev bo v petek, 7. oktobra.