STA, 11. 11. 2014

Umrl srbski igralec Nikola Simić

V Beogradu je v nedeljo po dolgi in težki bolezni v 81. letu starosti umrl znani srbski gledališki, filmski in televizijski igralec Nikola Simić. Med drugim je znan po vlogi uradnika Mite Pantića v seriji filmov Tesna koža. Pogreb bo 14. novembra na beograjskem pokopališču, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.
:
:

Foto: freeimages

Rodil se je 18. maja leta 1934 v Beogradu. Že od gimnazijskih let se je posvetil igri, v igralske vode pa ga je vpeljal njegov brat, prav tako znan igralec Slavko Simić, ki je umrl leta 2007.

Diplomiral je na akademiji v Beogradu, prve vloge pa je ustvaril še kot študent na odru Jugoslovanskega dramskega gledališča (JDP), katerega stalni član je bil od leta 1959. Tu je med drugim več od štiri desetletij igral v uspešnici, komediji Bolha v ušesu Georgesa Feydeaua.

Prejel je številne nagrade, tudi za življenjsko delo. Igral je v številnih priljubljenih filmih in televizijskih serijah, kot so omenjena serija filmov Tesna koža (1982 - 1991) in televizijskih serijah Srećni ljudi, Porodično blago, Više od igre.

Kot navajajo tuje tiskovne agencije, se bodo generacije spominjale tudi njegovega glasu, saj je sinhroniziral številne animirane filme, med drugim enega najbolj priljubljenih likov Zajčka Dolgouščka.