Ksenija Repina Kramberger, 15. 10. 2011

Tukaj in zdaj

Mozaik neponovljivih trenutkov sestavlja edinstveno celoto življenja posameznika.
:
:

Smo tisto, kar počnemo; smo detajlno, unikatno izoblikovana entiteta prefinjenih občutij, individualnih spominov in dejanj. Vendar s pojavom digitaliziranih oblik življenja, hipnih globalnih sprememb, medijskih bombardiranj, instantnih nadomestkov ter hkratno uporabo nekakšnih visokotehnoloških podaljškov fizične resničnosti in cenene kitajske robe posegamo onkraj stvarnih meja.

Pričeli smo živeti v neotipljivem, a agresivnem svetu kapitala, informacij, utopičnih idealov in nedosegljivih vrednot (ki to seveda niso). Zgradili smo si past in se vanjo ujeli; pozabili smo na tukaj in zdaj. Vpeti smo v sisteme, funkcije, naloge, razpeti med skrajnostmi, željami in še večjimi željami …

Pozabili smo živeti.

Festival Borštnikovo srečanje ponuja »izstop«, morda na videz le začasno rešitev, a vendarle ponuja v ponovni razmislek vprašanje o biti. Ponuja pogled v to, kar smo, iz česa izhajamo in kam smo namenjeni. Ponuja življenju, da ponovno zadiha. Naj letošnji festivalski dogodki in predstave za nekaj dni popolnoma prevzamejo funkcijo življenja in nadomestijo izgubljeno, zapolnijo  manjkajoče, izrišejo sanje in oživijo sladko boleče spomine. In naj trenutki postanejo večnost ... Toda nekaj je zagotovo jasno: festival lahko obstaja in živi le skupaj z vami.

***

Bilten - informator Festivala Borštnikovo srečanje ustvarjajo študentje ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, študentke mariborske Filozofske fakultete in sodelavci portala SiGledal.

Povezave:

Bilten FBS 1
Bilten FBS 2
Bilten FBS 3
Bilten FBS 4

 

FBS

Povezani dogodki

Ksenija Repina Kramberger, 19. 10. 2012
Spet jesen, spet začetek