STA, 21. 1. 2011

Trijezični festival komičnega gledališča Komigo ponuja šest predstav

V goriškem kulturnem domu se bo 1. februarja s komedijo Poslednji termina(l)tor začel trijezični festival komičnega gledališča Komigo. Festival, ki bo letos ponudil šest predstav, po mnenju organizatorjev nima primerjave v Italiji in Sloveniji, njegovo vrednost pa dokazuje tudi zelo dober obisk.
:
:

Poslednji termina(l)tor / foto Jaka Varmuž
Ravnatelj goriškega kulturnega doma Igor Komel je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril, da je festival komičnega gledališča Komigo ena najbolj obiskanih prireditev goriškega kulturnega hrama.

Komigo bo obsegal tri predstave v slovenskem jeziku, poleg Poslednjega termina(l)torja v produkciji Gledališča Koper še Čas za spremembo ljubljanskega Teatra 55 in Sezono naročenih umorov T.I.P. teatra, prav tako iz Ljubljane.

Večer v italijanskem tržaškem narečju "I Titoli dell'Imperatore" (Vsi cesarjevi naslovi) bo potekal v izvedbi Gorizia Spettacoli in skupine Gruppo per il dialetto. Poleg recitala v italijanskem jeziku "Tutto Cecchelin a 90'" (Vse o Cechelino) tržaške gledališke skupine Compagnia dei giovani - F.I.T.A. bo na sporedu še drama v treh jezikih z naslovom Zala teatra Trotamora iz Šentjakoba v Rožu.

Festival Komigo prirejata goriški kulturni dom in zadruga Maja v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev, goriškim združenjem Terzo Teatro in deželo Furlanijo-Julijsko krajino.