STA, 29. 3. 2020

Svetovno znani Bolšoj teater prikazuje balet in opero na spletu

Svetovno znano gledališče Bolšoj v Moskvi prvič v svoji dolgoletni zgodovini prikazuje baletna in operna dela na spletu. Do 10. aprila bo prikazal več svojih razprodanih predstav. Za začetek so v petek ob svetovnem dnevu gledališča na YouTubeu prikazali balet Labodje jezero Petra Iljiča Čajkovskega, v soboto pa Trnuljčico istega skladatelja.
:
:

Bolšoj teater / Foto: Theefer, via Wikimedia Commons

Do 10. aprila bosta na sporedu tudi balet Hrestač Čajkovskega in ruska nacionalna opera Boris Godunov Modesta Musorgskega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot piše na uradni spletni strani, bodo prikazali šest predstav, ki so jih posneli v preteklosti. Gledalcem, ki si jih ne bodo mogli ogledati v realnem času, pa bodo na voljo na zahtevo še 24 ur po predvajanju.

Pred začetkom predstav bodo predvajali tudi 30-minutne pogovore z umetniki iz tega največjega gledališča v Rusiji, med katerimi sta bila tudi baletnika Denis Rodkin in Igor Zvirko.

Za Bolšoj bo to povsem nova oblika nagovarjanja občinstva v časih, ko so mnogi morali zaradi koronavirusa ostati doma, so sporočili iz gledališča. V največjem mestu v Evropi so vsa gledališča zaradi virusa zaprta do 10. aprila, še poroča dpa.

Koronavirus, Bolšoj