Gledališče Ane Monro, 14. 4. 2017

ŠUGLA vpisuje nove člane

ŠUGLA, šola sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, je dvoletni štiristopenjski izobraževalni program, ki je nastal leta 2007, in deluje pod okriljem Gledališča Ane Monro.

Foto: Luka Dakskobler

Udeleženci ŠUGLE spoznavajo sodobne performativne in ulične umetnosti, v okviru izobraževalnega programa pa pridobijo znanje akrobatike, skupinske dinamike, manipulacije objektov, uporabe in razvijanja telesa, razvijanja in uporabe glasu, ritma in igre, igralske prezence, rabe vsebin fizičnega prostora, gradnje karaterja, improvizacije, interakcije in kreacije.

Na tedenskih in intenzivnih vikend modulih, ki jih vodijo priznani domači in tuji mentorji z različnih umetniških področij, šuglarji odkrivajo gledališče kot živ organizem v družbi, ki ima v urbanem prostoru vedno bolj pomembno vlogo, razvijajo svojo prezenco in spoznavajo razvoj prostorskih struktur ter razmerja med gledališčem, družbo in posameznikom. Izobraževanje in usposabljanje na ŠUGLI udeleženci zaključijo s kreiranjem lastne produkcije, s katero se premierno predstavijo na mednarodnem festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica.

Izobraževalni program je namenjen vsem, ki bi radi spoznali ali razširili performativna znanja, se naučili novih veščin ali pa uporabili elemente gledališča v kulturno-izobraževalne namene.

Novo generacijo udeležencev bodo na ŠUGLO sprejeli septembra 2017. Program se bo izvajal v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani (Vidovdanska 7, vhod na Kotnikovi 4), kjer bodo ob torkih popoldan oziroma zvečer potekali redni tedenski moduli, enkrat mesečno pa tudi intenzivni vikend moduli. Več informacij o urniku, vsebini posameznih modulov in mentorjih bo znanih kmalu.

Povezava: Več informacij

ŠUGLA

Gledališče Ane Monro, 2. 3. 2015
Mati Korajža gostuje v Celovcu
Gledališče Ane Monro, 25. 4. 2011
Prešerna Ana - svetovni dan plesa