Španski borci/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 7. 5. 2020

Španski borci in EN-KNAP na spletu

V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča, opere in baleta pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti CK Španski borci in Zavod EN-KNAP.
:
:

Foto: Arhiv CK Španski borci in EN-KNAP

Zavod EN-KNAP in CK Španski borci vabijo k ogledu predstav za otroke: Huda mravljica in Hud pesjan Iztoka KovačaOho Kristine Aleksove in Loupa Abramovicija ter Mavrica Jake Šimenca. Za ljubitelje sodobnega plesa so na spletu objavili plesne filme: Narava besoVrtoglavi ptičDom svobodeKaj boš počel ko prideš ven od tu? in Vašhava, vabijo pa tudi k ogledu dokumentarnih filmov, filmov iz zaodrja in filmskih obeleženj delovanja Zavoda EN-KNAP. Do predstav in filmov lahko dostopate na spletnih straneh CK Španski borci in Zavoda EN-KNAP, spremljate pa jih lahko tudi na družabnih medijih.

Na spletu objavljajo tudi posnetke procesa ustvarjanja predstave Odvečni. Vsak dan si lahko ogledate nov video, ki ga pripravi posamezni plesalec ali plesalka po načelu izzivov in čigar vsebina se nanaša na različnja poglavja knjige Ilije Trojanowa Odvečni človek. Pred očmi se vam tako izrisuje unikatna kreativna veriga, ki ponuja poseben vpogled v kreativni proces ustvarjanja nove sodobnoplesne produkcije. Vse vsebine so dostopne na Youtube kanalu ter na Facebook strani. Od doma preko aplikacije Zoom pa organizirajo tudi plesne urice.

CK Španski borci, EN-KNAP, Koronavirus