ENKNAP, 30. 9. 2014

Sokol! vzletel na Slovaškem, 15. oktobra še v Pragi

V nedeljo, 28. septembra ob 21.30, sta Iztok Kovač in Janez Janša svoj odmevni plesni performans z naslovom Sokol! uprizorila na Slovaškem v okviru festivala Divadelna Nitra, v Gledališču Andreja Bagarja.
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras

Mednarodni festival Divadelna Nitra je največji gledališki festival na Slovaškem, obenem pa tudi ena tamkajšnjih najpomembnejših kulturnih dejavnosti. Predstavlja izbor vrhunskih evropskih produkcij s področja drame, vendar z odprtostjo za ples, glasbo, lutkovno gledališče in tudi vizualno gledališče. Po besedah organizatorjev festival izbira netradicionalna, inovativna in navdihujoča scenska gledališka dela, ter predstavlja nove gledališke tokove in imena, obenem pa tudi regionalne kulturne dejavnosti.
 
15. oktobra bosta avtorja predstavo uprizorila še v Pragi, in sicer na 19. mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti 4+4 Days in Motion, ki bo na več prizoriščih v Pragi potekal med 10. in 18. oktobrom. Festival predstavlja sodobna, moderna, provokativna gledališka in plesna dela ter vizualno umetnost ter razprave. Med letošnjimi dogodki festivala bodo predstave plesnih in gledaliških skupin iz Avstrije, Belgije, Izraela, Norveške, ZDA in drugih držav, ki bodo uprizorjeni v gledališčih Alta Studio, Ponec in Národní třída, umetniški projekti pa bodo potekali tudi zunaj tradicionanih gledališč.

 

Povezava:

Janez Janša, Iztok Kovač, Divadelna Nitra, Praga

Povezani dogodki