Mini teater, 3. 7. 2013

Sneguljčica Mini teatra na gostovanje v Črno goro

Predstava Sneguljčica v režiji češkega režiserja Mareka Bečke bo ta petek, 5. julija, v tekmovalnem programu že 21. mednarodnega Kotorskega festivala gledališča za otroke.
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras

Kotorski festival gledališča za otroke, ki bo kot del Mednarodnega festivala KotorArt potekal vse do 10. julija 2013, pripravlja 96 premiernih uprizoritev na več kot 50 prizoriščih. Med njimi bo 16 predstav profesionalnih gledališč v glavnem programu in 71 v spremljevalnem ter 9 animacijskih, temu pa se bo pridružilo tudi 80 ponovitev. »Samo za glavni program je letos prispelo 250 prijav profesionalnih gledališč,« dodaja direktor festivala Petar Pejaković.

O festivalu
Sodelujoči na letošnjem festivalu prihajajo iz 22 držav (Portugalska, Španija, Poljska, Velika Britanija, Italija, Francija, Bolgarija, Avstrija, Nemčija, Švedska, Ukrajina, Rusija, Ukrajina, Kitajska, ZDA, Japonska, Makedonija, Slovenija, BiH, Hrvaška, Srbija, Črna Gora), med njimi 350 profesionalcev iz 25 gledališč. Poleg njih pa tudi 10 amaterskih gledališč in 25 organizacij, kar skupaj predstavlja več kot tisoč otrok in mladih umetnikov.  V okviru festivala bo letos prvič organiziran tudi Natečaj za najboljše črnogorsko dramsko besedilo za otroke in mlade, ki je ravno v fazi žiriranja. Organizirane pa bodo tudi delavnice za profesionalce, ki se prek različnih umetniških vej ukvarjajo z otroki.

Kotorski festival gledališča za otroke poteka v kulturno in zgodovinsko bogatem Kotorju, ki je zaradi svoje kulturne zapuščine uvrščen tudi na UNESC-ov seznam naravne in kulturne dediščine. Festival, ki je ena izmed najpomembnejših umetniških manifestacij, je posvečen najbolj kakovostnim gledališkim predstavam za otroke.

Mini teater, KotorArt

Povezani dogodki