SLOGI, 18. 4. 2016

Slovenska dramatika in gledališče: znova v dialogu?

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) vabi na tematski pogovor z naslovom Slovenska dramatika in gledališče: znova v dialogu?, ki bo v torek, 19. aprila 2016, ob 18. uri v dvorani SLOGI (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Samorastniki / Foto: Marjan Mutić

V letošnji sezoni je na programe slovenskih gledališč uvrščeno vidnejše število slovenskih dramskih novitet. Zato so se v Slovenskem gledališkem inštitutu odločili, da uprizarjanju sodobne slovenske dramatike posvetijo niz tematskih pogovorov, ki potekajo pod naslovom Slovenska dramatika in gledališče: znova v dialogu? in v okviru katerega se z avtorji besedil in gledališkimi ustvarjalci osredotočajo na različne vidike odnosa med dramatiko in njenim uprizarjanjem.

Na tokratnem pogovoru bodo spregovorili o dveh krstnih uprizoritvah letošnje sezone, o Samorastnikih avtorice Simone Hamer (po motivih Prežihovega Voranca) v Mestnem gledališču ljubljanskem in Tarzanu avtorja rokgreja v SNG Drama Ljubljana.

Gostili bomo soustvarjalki uprizoritev, dramaturginjo Simono Hamer in režiserko Evo Nino Lampič.

Pogovor bo vodila teatrologinja Ana Perne iz SLOGI.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Povezani dogodki