Cankarjev dom, 26. 1. 2010

Showtime!

Novi muzikal English Student Theatra II. gimnazije Maribor. TO, 26. januarja 2010, ob 12. in 17. uri, SR, 27. januarja 2010, ob 11. in 19. uri, ČE, 28. januarja 2010, ob 19. uri

English Student Theatre II. gimnazije Maribor že  dvajset  let uspešno izvaja muzikale, ki si jih je do sedaj ogledalo že 100 000 gledalcev. Po izjemno uspešnem zadnjem muzikalu Feel the Beat- Ujemi ritem bo letos na sporedu novi muzikal SHOWTIME!

  • Režiser: Emil Pečnik
  • Koreografija: Mojca Cvikl
  • Vokalna priredba in vodja zbora: Ana Bezjak
  • Scena in kostumi: Zvonko Babič Kurbus
  • Video animacija: Emil Pečnik
  • Glasbena priredba: Danilo Ženko, Valter Kukovič
  • Vodja tona: David Jarc
  • Vodja luči: Marko Hojnik
  • Producent: Ivan Lorenčič

Več kot 40 mladih – dijakov v dobrih dveh urah z neverjetno energijo, plesom, petjem  v živo in v več kot tisoč izvirnih kostumih pričara neverjetne dogodke v gledališču Mayfair na noč čarovnic. Dogodki se bliskovito vrstijo eden za drugim in ponovno boste slišali znane melodije iz muzikalov: Fantom iz opere, Aladin, Mačke (Cats), Levji kralj (The Lion King), Briljantina (Grease), Queen-We Will Rock You, Ujemi ritem (Feel the Beat) in Lasje (Hair).

Ogled muzikala je pravo doživetje, saj v dobrih dveh urah podoživite vse najbolj znane glasbene komedije. Nastop mladih Mariborčanov krasijo mladostna upornost, sproščenost, predvsem pa odnos do občinstva, ki pritegne v moč muzikala še takšne dvomljivce.

KRATKA VSEBINA MUZIKLA


V gledališču Mayfair na Broadwayu igralci in ostala ekipa  po predstavi priredijo zabavo na noč čarovnic. (Halloween). Majhna skupina igralcev si privošči svojo privatno zabavo kar na gledališkem odru. Ker verjamejo v magično moč gledališča,  pa v  skrivnostni noči čarovnic, podoživijo različne prizore iz muziklov, ki so jih igrali v preteklih letih.

Zgodba postaja vse bolj skrivnostna, saj se na njim nerazumljiv način zapletejo s skrivnostnim možem  z belo masko. Pojavi se tudi duhec iz svetilke, ki vse prisotne spremeni v mačke. Kavboj Josh Cassidy neumorno išče namišljenega nasprotnika, Killer Queen in Kashoggi iz planeta Ga-Ga (nekoč se je imenoval Zemlja)  pa želita na vsak način razkriti, kje se skrivajo Bohemi, rokerski uporniki proti univerzalni elektronski glasbi. Da je mera polna, se pojavita še DJ Vince Fontaine, ki misli, da se piše leto 1958-čas swinga in rock'a'billy glasbe, ter Rafiki, ki v afriškem Zulu jeziku neprestano nekaj išče… Tu je še maček Macavity, ki je na skrivnostni misij in išče svojega brata.

Igralke Clara, Norma G in Chris se nehote zapletejo z vsemi temi junaki in njihovimi zgodbami.. Sploh ne slutijo, da  za vsem tem dogajanjem stoji glasbenik in skladatelj Sam, ki je zaljubljen v Chris, ta pa je že obljubila srce igralcu  Brianu, Na koncu presenečeno ugotovijo, da ….

Med napetim dogajanjem  boste uživali ob melodijah iz muzikalov: Fantom iz opere, Aladin, Mačke (Cats), Levji kralj (The Lion King), Briljantina (Grease), Queen-We Will Rock You, Ujemi ritem (Feel the Beat) in Lasje (Hair). Tisti, ki ste naši zvesti gledalci, ste verjetno že ugotovili, da je English Student Theatre vse naštete muzikale v 20-letih delovanja že odigral.

Predstava traja skupaj z odmorom dobri dve uri.

 

Cankarjev dom, 23. 12. 2019
Voščilo Cankarjevega doma
Cankarjev dom in Zavod Ops!, 11. 3. 2010
Kralj prisluškuje na gostovanju v Avstriji