Moment, 9. 3. 2015

Scenografska delavnica: Kako oblikovati prostor za zgodbo?

Inkubator Moment vas v mesecu marcu vabi na nove dogodke Kritiško-producentskega laboratorija. Scenografska delavnica bo potekala med 13. in 15. marcem 2015 v GT22 v Mariboru.
:
:

Foto: Arhiv Moment

V kleti zgradbe GT22 je Moment v sodelovanju s Fundacijo Sonda in ostalimi dejavnimi organizacijami pričel z ustvarjanjem prostora za Intimni oder, ki bo namenjen tako gledališkim predstavam, koncertom kot tudi drugim socialno-družbenim dogodkom. Ideja o Intimnem odru je zasnovana kot fleksibilen prostor, ki bi poskušal zadovoljiti potrebe vseh dogodkov, ki se bodo v njem zvrstili.

V okviru scenografske delavnice bomo skozi prostorske in svetlobne eksperimente raziskovali potenciale obstoječega prostora. Z že vzpostavljenima slovenskima mladima scenografoma, Ajdo Primožič in Maticem Gselmanom, bomo na tri dnevni delavnici  spoznali osnove arhitekture gledališča in scenografije, preučili bomo potrebe in pogoje za vzpostavitev gledališke predstave, raziskovali odnose med publiko in performerji ter preizkušali različne prostorske konfiguracije odra. Raziskovali bomo tudi preplet scenografije in svetlobe, ki sta neločljivo povezani. Spoznali bomo zasnovo in delovanje lokalnega gledališča ter obiskali referenčni oder. Končni produkt delavnice pa bo idejna rešitev za otvoritev Intimnega odra s scensko in svetlobno postavitvijo.

Mentorja delavnice: Ajda Primožič in Matic Gselman.

Rok za prijave: 12. 3. 2015 na rezervacije@moment.si
Cena delavnice: 10 EUR

Povezava: Več informacij

 

Gledališka šola Moment in SNG Drama Maribor, 5. 11. 2010
Gledališke delavnice
Moment, 25. 11. 2014
Kritiško-producentski laboratorij