STA, 5. 4. 2024

Šalehar z Notranjim pirom v SiTi Teatru

V SiTi Teatru BTC bo danes ob 20. uri premiera monokomedije z naslovom Notranji pir. Projekt je nastal po knjigi avtorja Mihe Šaleharja v režiji Mateja Recerja, ki je povedal, da je bilo že na predpremieri "obilo smeha in na koncu tudi kakšna solza".
:
:

Foto: Pixabay

Po napisanem priročniku za odrasle Notranji pir ali kako se prepiti do konca Mihe Šaleharja, ki je lani izšel pri Mladinski knjigi, bo danes avtor premierno nastopil še v monokomediji z istim naslovom in podnaslovom grenko-sladka enopijanka.

Režiser Matej Recer je povedal, da je Šalehar "inteligenten, delaven in talentiran". Sodelovanje je bilo enostavno že zaradi dolgoletnega prijateljstva, predvsem pa "odprtosti za sugestije v zvezi s tekstom in igranjem".

V režiji predstave se je osredotočal predvsem na to, "da Miha ostane zvest samemu sebi, da njegova zgodba pride ven tudi v govorjeni obliki tako intenzivno kot v knjigi in da potegneva ven tako smešne kot malo bolj resne uvide njegovega alkoholnega potovanja".

"Slovenija je dežela, kjer cerkveni oltarji zavidajo vaškim šankom. Pijemo za vsako priložnost. Če smo se rodili, umrli, kupili avto ali če so nam zmontirali toplotno črpalko. Pri nas pijanci niso tisti, Pri nas pijanci niso tisti, ki preveč pijejo, pač pa oni, ki pod pezo alkohola prehitro omagajo. Slabiči! Kako se pokončno prepiti do bridkega konca? Kako doseči notranji pir, ne da bi v normalnost vašega požirka kdorkoli podvomil, vam skozi šestorček mrzlega nesebično razloži nečastni doktor pivske pene - sam Miha Šalehar," v SiTi teatru vabijo k predstavi.

Šalehar je avtor knjižnih uspešnic in dolgoletni radijski voditelj. Pri Mladinski knjigi so izdali tri njegove knjige: zbirko kolumen Duh česa, Pustolovec zmote, patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca in Notranji pir ali kako se prepiti do konca.

Razpisani datumi za Notranji pir v SiTi Teatru so zaenkrat še 10. in 15. april ter 17. maj.

Miha Šalehar, SiTi Teater BTC, Matej Recer, Notranji pir