STA, 25. 5. 2015

Rdeči revirji že tretje leto v vseh treh zasavskih mestih

S plesno-gledališko glasbeno predstavo Branka Potočana Solo za dva: Tudi počasi se daleč pride, kaj šele če bi stekli se bo v četrtek v Delavskem domu Hrastnik začel festival Rdeči revirji, ki bo tudi letos potekal še v Trbovljah in Zagorju ob Savi. V sklopu festivala se bo zvrstilo 60 brezplačnih dogodkov.
:
:

Sezona lova / Foto: Natália Zajačiková Viac

Program bo pester, na ogled bodo plesne, gledališke, lutkovne in ulične predstave domačih in tujih ustvarjalcev, sodobni cirkus, razstave in instalacije, projekcije filmov, na voljo bo tudi več koncertov. Velik del programa bodo prispevali zasavski umetniki in kulturniki. Veliko dogodkov bo na prostem.

Festivalsko dogajanje v Hrastniku, ki se bo sklenilo v nedeljo, 31. maja, se bo nato preselilo v Zagorje, kjer bo potekalo med med 4. in 6. junijem, sklenilo pa se bo konec tedna v Trbovljah.

Rdeče revirje bo v Hrastniku uvedla predstava, ki je nastala v produkciji zavoda Vitkar s Potočanom in glasbenikom Markom Brdnikom. V Solu za dva razkrivata dve plati iste teme, človekovega gibanja in mirovanja.

Hrastnik bo letos v sklopu Rdečih revirjev med drugim gostil Feministični pevski zbor Z'borke, koreografa Milana Tomašika s predstavo Sezona lova, performerko Ireno Tomažin s predstavo Okus tišine vedno odmeva ter Kulturno društvo Pekre - Limbuš, ki bo v režiji Toneta Partljiča uprizorilo njegovo komedijo Jezični dohtar v Pekrah.

V Trbovljah bo med drugim nastopila Maja Delak v avtorski predstavi Kaj če, v Zagorju, kjer bo sicer največ koncertov, pa Rok Kravanja v solo performansu Bremza, je mogoče razbrati iz festivalskega programa.

Organizatorji želijo s predstavitvijo različnih umetniških žanrov in oblik kulturne vsebine približati najširšemu krogu ljudi ter oživiti dogajanje na zasavskih ulicah.