STA, 15. 1. 2013

Razpis za ravnatelja ljubljanske Opere še ta mesec

Razpis za novega ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana bodo objavili še ta mesec, postopek izbire pa predvidoma traja tri do štiri mesece, poroča današnji Dnevnik. Do srede decembra je ljubljansko Opero vodil Mitja Bervar, ki je bil izvoljen za predsednika državnega sveta. Trenutno je na čelu operne hiše kot vršilka dolžnosti Nuška Smolič.
:
:


Dnevnik opozarja, da bo novega ravnatelja ljubljanske Opere, ponovno, tako kot že Bervarjeve predhodnike, pričakala zadolžena hiša. "Treba bo vrniti dolgove tudi vsem, kar Opera kot ustanova dolguje, predvsem honorarje zunanjim sodelujočim, denimo tudi Društvu slovenskih skladateljev za pripravo partitur za Kogojeve Črne maske. Vsekakor bo treba dosedanjo izgubo podrobno analizirati in odgovorno ovrednotiti, tudi na strani ministrstva," piše časnik.

Sicer je trenutno v teku tudi postopek izbire kandidatov za mesti novega direktorja Slovenske filharmonije in SNG Maribor. Obema dosedanjima direktorjema, Damjanu Damjanoviču in Danilu Roškerju, v tem letu namreč poteče mandat.