RTVSLO, 15. 10. 2021

Rac bere Raca

Od 19. oktobra 2021, vsak večer od ponedeljka do petka ob 19.00, na Programu Ars v novi oddaji Odprta knjiga življenjska zgodba vrhunskega igralca Radka Poliča Raca. Hkrati pa pri ZKP RTV SLO izhaja zvočna knjiga Rac.
:
:

Foto: Nada Žgank / RTVSLO

Od 19. oktobra 2021, vsak večer od ponedeljka do petka ob 19.00, vas na Programu Ars v novi oddaji Odprta knjiga vabijo k poslušanju življenjske zgodbe vrhunskega gledališkega in filmskega igralca Radka Poliča Raca. Hkrati pa pri ZKP RTV SLO izhaja zvočna knjiga, v kateri Rac bere svoje spomine, biografski roman Rac, ki je nastal po intenzivnih pogovorih z dramaturginjo, urednico in publicistko Petro Pogorevc.

Zvočna knjiga je nastajala spomladi in poleti 2021 v studiih Radia Slovenija, kjer je Radko Polič preživljal dopoldneve z režiserko Špelo Kravogel in tehnikom Galom Nagodetom, ki sta ga včasih zamenjala Matjaž Miklič ali Urban Gruden.

Igra ni to, kar počneš, ampak to, kar si.

Radko Polič Rac

Raskavi glas, ki med hehetom in premolki pripoveduje zgodbo o sebi in o veselih in tragičnih stvareh, ki so ga v življenju doletele od otroštva do vrhuncev igralske kariere, bo mogoče spremljati 52-ih nadaljevanjih do zadnjih decembrskih dni. O snemanju zvočne knjige, ki jo bo od 19. 10. dalje mogoče kupiti v spletni trgovini na https://zkp.rtvslo.si/s/raczk, je Radko Polič povedal: »Uporabil sem vsa možna sredstva, ki so se naložila v meni kot človeku in igralcu. Poskušal sem maksimalno uporabiti vse svoje igralske sposobnosti«.

Z zvočno knjigo Rac na Programu Ars začenjajo novo oddajo, v kateri bodo predstavljali vrhunce domačega in svetovnega literarnega ustvarjanja v interpretacijah slovenskih igralk in igralcev.

Radko Polič Rac, Rac, Odprta knjiga, Ars