GT22, Moment, 21. 4. 2018

Prva letošnja premiera na IntimnemOdru: ABONMA – RAZGRNITEV

Na IntimnemOdru.GT22 bo Moment danes, 21. aprila, ob 20. uri uprizoril prvo premiero tretje gledališke sezone: Abonma - »razgrnitev«.

Foto: Arhiv Moment

Gre za prvo epizodo dvoletnega avtorskega projekta Abonma, ki ga ustvarjajo: Eva Nina Lampič, Luka Martin Škof, Miha Horvat, Aleš Zorec in Minca Lorenci. Projekt bo preizpraševal ustaljene navade in načine gledališkega dela in stopanja občinstva v dialog z ustvarjalci. »Igramo se z gledališkimi rituali in konvencijami,« je povedala izvršna producentka projekta Nika Bezeljak. Član ustvarjalne ekipe Miha Horvat pa dodal: »Radi bi negovali naše občinstvo in z njim vzpostavili konstruktiven in trajen dialog o gledališču.« .

»Veseli me, da v okviru tega projekta lahko prvič ustvarjam v Mariboru. In to v prostoru, ki deluje drugače kot institucionalno gledališče, saj nam odpira drugačno perspektivo na ustvarjanje in gledališki prostor,« je povedala članica ekipe Eva Nina Lampič, sicer gledališka režiserka, ki je na IntimnemOdru nazadnje gostovala s predstavo Sylvia, režirala pa je že predstave v gledališčih Glej, Mestno gledališče ljubljansko in SNG Drama Ljubljana.

Izsek iz manifesta projekta:

ABONMA inscenira novo gledališče s svojim programom v sezoni 2018/19. Producira nedoločeno število predstav. Vsaka je premišljena fuzija vseh mogočih abonmajev. Smisel mešanja in sintetiziranja je v iskanju novega abonmaja, ki presega obstoječo razmišljanje o ponujanju vsebin gledališča. Razgrnitev” ABONMAJA bo prvi dogodek v seriji sedmih dogodkov do naslednjega septembra. je kot pilotna epizoda, če bi bil ABONMA tv-serija.

Več o predstavi in manifest v celoti lahko preberete na: http://gt22.si/abonma-razgrnitev/

Povezani dogodki