SiGledal, 23. 4. 2023

Prijavite svoj dogodek na festival #soteskaopen 2023!

Kulturna četrt Soteska ob začetku poletja prireja Festival odpornosti #soteskaopen. V tem času zaživi vse možno na ulicah Gregorčičeve, Slovenske, Rimske in Vegove. Celodnevno dogajanje popestrijo predstave, koncerti, razstave, pogovori in delavnice za vse starosti.
:
:

Foto: Arhiv Gledališče Glej

Letošnji festival #soteskaopen bo potekal med 1. in 4. junijem 2023. Organizatorji vabijo vse zainteresirane, da se s svojim že obstoječim performativno-interdisciplinarnim dogodkom, ki bi ga želeli uprizoriti, pridružijo festivalnemu dogajanju. Umetniški svet Gledališča Glej bo na podlagi tehničnih zahtev, časovnih umestitev, programskih smernic in finančnih zmogljivosti izbral in umestil do pet projektov v program festivala.

Na festival se lahko prijavijo performativne in interdisciplinarne vsebine različnih formatov, ki so namenjene izvedbi v javnem prostoru na območju kulturne četrti Soteska. Še posebej so dobrodošle interdisciplinarne forme, kot so umetniške instalacije, performativne instalacije, site specific dogodki, performansi in podobno.

Gledališče Glej izbranim uprizoritvam nudi honorar oziroma kritje stroškov produkcije v višini do 400 € bruto, pomoč pri urejanju dovoljenja za uprizoritve v javnem prostoru na območju kulturne četrti in promocijo v okviru festivala. 

Prijave na festival so mogoče do vključno 5. maja 2023 na elektronski naslov: poziv@glej.siPrijava mora vsebovati kratko biografijo prijavitelja, kratek povzetek prijavljenega dela, tehnične zahteve oz. tehnični rider, promocijski material (vsaj 3 visoko ločljive fotografije, po možnosti tudi video teaser) in status umetnika oz. umetniške skupine (študent, samozaposlen …).

Festival #soteskaopen 2023 oživlja skrita dvorišča, vzpostavlja intimna prizorišča, ulice iz tranzitnih spremeni v prostore druženja in ponuja vrhunske teoretske, umetniške in skupnostne dogodke. Tekom celodnevnega programa se zvrstijo gledališke predstave, glasbeni večeri, ustvarjalne delavnice in še in še. Festival izhaja iz Kulturne četrti Soteska, ki v središču Ljubljane združuje kulturo, gostinstvo, turizem in obrtnike. Prvi ediciji festivala sta bili izvedeni v času epidemije in sta kot skupnostni odgovor odpirali zunanja in intimna prizorišča v času, ko izvedba kulturnih prireditev v notranjih prostorih ni bila mogoča.

V kulturno četrt Soteska so se po letih občasnih sodelovanj v začetku leta 2019 združili akterji in akterke, ki ustvarjajo na in v okolici Gregorčičeve ulice v središču Ljubljane. Soteski želijo skozi ustvarjanje skupnostnih programov vliti življenje in jo spremeniti iz tranzitne ulice v skupnostno destinacijo, ki jo združujejo pestra kulturna dejavnost, čudoviti ambienti kavarn in kulinarike ter prijetne nastanitve.

Glej, #soteskaopen

Povezani dogodki