SMG, 16. 1. 2012

Prihajajo Bobri

V soboto, 28. januarja 2012, se bo v Slovenskem mladinskem gledališču s predstavo Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla začel 4. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki ga pripravlja Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi kulturnimi zavodi in nevladnimi organizacijami.
:
:

Bobri so zelo priljubljen festival, ki ga obiskujejo številne šole in vrtci  – njim je namenjen dopoldanski program ob delavnikih –, pa tudi otroci v spremstvu staršev ali drugih odraslih. Mestna občina Ljubljana omogoča, da so vse vstopnice za festivalske prireditve brezplačne, prav tako tudi sodelovanje na najrazličnejših delavnicah.

Festival Bobri se iz leta v leto programsko širi in krepi, poleg gledališkega in glasbenega, filmskega in literarnega programa se letošnji Bobri širijo tudi na področje likovne vzgoje. S pogovori o umetnosti in z dejavnim sodelovanjem otrok pri ustvarjanju pri najmlajših poglabljajo znanje in zavedanje o pomenu kulture, pa tudi veselje do nje.

V okviru gledališkega in glasbenega programa letošnjih Bobrov si bodo otroci na dvanajstih različnih prizoriščih v Ljubljani ogledali 62 predstav ali koncertov. Zanje je na voljo 12.077 brezplačnih vstopnic. V okviru filmskega programa v Kinodvoru bo trinajst prireditev, za katere je na voljo 2.561 brezplačnih vstopnic. V okviru likovne vzgoje se bo na letošnjih Bobrih zvrstilo 44 delavnic za otroke in mladino; za sodelovanje na njih se je treba predhodno prijaviti, sprejmejo pa lahko 954 otrok in mladostnikov. Deset literarnih delavnic je v svojih enotah pripravila tudi Mestna knjižnica Ljubljana, na voljo pa je 190 prostih mest in tudi zanje je potrebna predhodna prijava.

To pomeni, da Bobri 2012 na sto devetindvajsetih prireditvah pričakujejo 15.782 otrok in mladostnikov.

Festival bo spremljala priljubljena programska knjižica, ki jo pripravljajo v Slovenskem mladinskem gledališču, Bobrov dnevnik, ki ga pripravlja Kinodvor, pa bo otroke dejavno vključil v festivalsko dogajanje. Podrobnejše informacije o prireditvah so na voljo na www.mladinsko.com.

Medtem ko se vrtci in šole na Bobre že prijavljajo, bodo brezplačne vstopnice za izven na voljo v ponedeljek, 23. 1., in v torek, 24. 1. 2012, od 11.00 do 18.00 v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11 (pri Gospodarskem razstavišču), pozneje pa v Prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije 5.

Bobri

Povezani dogodki

Festival