Mini teater, 26. 6. 2009

Prihaja Mini poletje 2009 - 11. mednarodni festival za otroke

11. MINI POLETJE ZA OTROKE – mednarodni festival za otroke 28. 6. – 30. 8. 2009, Ljubljana

Od 28. junija do 30. avgusta 2009 se bo v Ljubljani v organizaciji MINI TEATRA odvijal že 11. festival MINI POLETJE. Mednarodni poletni lutkovni in gledališki festival, ki že od leta 1999 poteka vsako poletno nedeljo na ljubljanskem gradu, postaja najodmevnejši in največji festival za otroke v Sloveniji. V sklopu letošnjega programa se bodo predstavila gledališča, skupine in posamezniki iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Francije, Slovaške, Španije, Belgije in Belorusije. Poleg predstav bomo organizirali tudi ustvarjalne delavnice na temo Koledovanje in koledniški običaji in lutkovno razstavo študentov Pedagoške akademije v Ljubljani.

Festival podpirata  Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS idr. V enajstih letih si je festival pridobil velik mednarodni ugled, dobre kritike strokovne javnosti in izjemen obisk gledalcev vseh starosti. Različni jeziki, različne lutkovne tehnologije in različni pristopi k lutkovni umetnosti zagotovo uvrščajo mednarodni festival Mini poletje med dogodke, ki pripomorejo k bogatejši in še bolj kakovostni kulturni podobi Ljubljane in Slovenije.

Svečana otvoritev bo v nedeljo, 28. junija, od 17.30 dalje, na dvorišču Ljubljanskega gradu. Poleg Capoeire Tradicao Baiana, ki bodo predstavili zmes borilnih veščin, gimnastike in plesa, ter mednarodnih artistov, ki bodo izvedli akrobatsko predstavo s povorko, bo na programu tudi igrano-lutkovna predstava Mini teatra Obuti maček. Odprli bomo tudi razstavo 'Lutka od komedije do tragedije' študentov Pedagoške akademije v Ljubljani, pod mentorstvom prof. Edija Majarona.

Na otvoritev Mini poletja je vstop prost!
Vabljeni!
Več o festivalu in programu na www.mini-teater.si